Založ si blog

Vláda obmedzuje slobodu slova

Hlavné správy dnes štát vypol. Nemusím s článkami na Hlavných správach súhlasiť, ale budem bojovať za to, aby mohli slobodne šíriť svoje názory. Ak sa pritom dopustia trestného činu, máme Trestný zákon.

Slobodu médií takýmto spôsobom neobmedzovala žiadna vláda, až tá Hegerova. Namiesto toho, aby ľuďom vysvetľovala a argumentami ich presvedčila o svojej pravde, označuje média za dezinformačné a vypína ich. Hlavné správy som čítal zriedka, na niektoré ich články mám svoj názor, ale nemôžem súhlasiť s tým, že ich vládna inštitúcia z pozície sily a náhubkového zákona vypne. To sa volá CENZÚRA!

Nemôžem súhlasiť s tým, že iba jeden názor je ten správny. Nie je. To, čo dnes vyzerá ako dezinformácia, sa môže (ale aj nemusí) zajtra ukázať ako pravda. Dnes vláda umlčala v zásade okrajový web, ktorý videl situáciu inak ako mainstreamové médiá. Zajtra však môže vypnúť Denník N, SME, alebo web akéhokoľvek iného denníka. Tiež sem tam, možno aj nechtiac, šíria dezinformácie.

Príkladom je príbeh 13 údajne zabitých vojakov, ktorí bránili malý ukrajinský ostrov. Takmer všetky slovenské médiá informovali o tom, že ich Rusi zastrelili, keď ich poslali do r..i. Údajne ich ukrajinský prezident vyznamenal. A po pár dňoch som si prečítal, že prežili a sú v zajatí…

Každá vojna je informačne neprehľadná a každá zo strán šíri informácie, aby demotivovala nepriateľa a vo svojej armáde udržala morálku. Je to normálne. Ano, Rusko je agresor a Ukrajina obeť, ale Slovensko v tejto vojne nebojuje a dúfam, že ani bojovať nebude. Slovensko je tiež obeťou, musí sa postarať o ľudí, ktorí pred nezmyselným bombardovaním utekajú. Slováci vojnovým utečencom pomáhajú nezištne a je to samozrejmé. Tak prečo máme mať len jednostranné informácie. Alebo dezinformácie. Keďže mnohé vojnové správy sa nedajú objektívne overiť, prečo nás vláda núti veriť správam iba z jedného uhla pohľadu ?

Vypnutím webu Hlavné správy urobila vláda precedens, ktorý nás môže stáť slobodu slova. Očakával by som, že na stránke NBÚ nájdem zdôvodnené rozhodnutie o vypnutí tohto média a možno aj iných. V čase písania tohto statusu tam nie je. Výsledkom bude to, že web svoj obsah presunie na platformy, kde je takzvaného škodlivého obsahu ešte viac. Presunú sa tam aj čitatelia tohto webu. A objavia ďalšie a ďalšie zdroje, ktorým možno uveria. A budú si ich šíriť inak. Cez komunikačné aplikácie, v súkromných správach a pod… a takýmto správam, ktoré ľudia dostanú od svojich známych, budú ľudia podstatne náchylnejší uveriť.

A na záver – to, že ľudia dnes viac veria rôznym webom ako vláde je dôsledkom dvojročného sústavného šírenia klamstiev od Matoviča, Remišovej, Sulíka a Kollára. A aj toho, že títo ľudia oklamali voličov vo volebmej kampani. A keď si porovnáme ich sľuby spred dvoch rokov so skutočnosťou, zistíme, že ich volebné programy boli vzorové dezinformačné brožúry.

Kauza 51/51 – Ako dal jeden minister OĽANO druhému 1,4 mil. eur a konečne padla najhoršia vláda v histórii Slovenska

27.09.2023

V poradí poslednou, 51. kauzou je kauza, ktorá aj Hegerovu vládu definitívne poslala do politických dejín. Protikorupčná vláda, ktorá vraj bude na každého občana pozerať rovnako, vyrobila taký prúser, že to sa ustáť už nedalo. Minister životného prostredia Ján Budaj podpísal svojmu kolegovi z vlády Samuelovi Vlčanovi dotáciu vo výške 1,4 milióna eur. [...]

Kauza 50/51 – Ako Remišová nakupovala predražené vešiaky a leňošky pre šoférov s čiernymi matnými nožičkami

27.09.2023

Veronika Remišová bola ministerkou tri a pol roka a za ten čas napáchala škody za milióny. Zhnitou čerešničkou na jej skysnutej torte je nielen sedačka za vyše 8000 eur a rokovací stôl za viac ako 14 000 eur, ktoré si kúpila. Trochu sme sa spolu s Richardom Rašim popozerali v centrálnom registri zmlúv a zistili sme, že pani Remišová celé ministerstvo vybavuje [...]

Kauza 49/51 – Progresívny Šimečka má rovnakého sponzora ako Remišová

26.09.2023

Ak plánujete vo voľbách voliť Progresívne Slovensko, pozorne si pozrite toto video. Financuje ich človek, ktorý je kamarátom Andreja Kisku, ktorého súdia za daňové podvody a ktorý financoval Remišovej stranu Za ľudí. Nadácia Transparency International nedávno zverejnila zaujímavú informáciu. Jedným z najväčším donorov Progresívneho Slovenska je ten istý človek, [...]

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.

Izrael / Vojak / Armáda / Gaza /

Niektorí z rezortu diplomacie USA pochybujú o legálnom použití amerických zbraní Izraelom

28.04.2024 06:25

"Vážne znepokojenie z nedodržiavania" humanitárneho práva počas vojny v Pásme Gazy Izraelom vyjadrili štyri zložky rezortu americkej diplomacie.

Abrams, Ukrajina

Tankom Abrams sa na Ukrajine nedarí. Vyskúšajú ruskú korytnačiu taktiku?

28.04.2024 06:00

Ukrajina dostala od USA 31 tankov Abrams M1A1. O päť už prišla a ďalšie tri boli poškodené.

parlament, PVV, rokovanie, Robert Fico, Peter Pellegrini, Milan Majerský, Tomáš Taraba

Získa Slovensko všetkých 6,4 miliárd z plánu obnovy? Úradníci vládu kritizujú, Fico sa spolieha na nové zákony

28.04.2024 06:00

Najviac omeškaných míľnikov a problémov s implementáciou opatrení majú rezorty zdravotníctva, spravodlivosti a životného prostredia či vnútra. Slovensko môže prísť o miliardy eur.

Martin Dorčák

Slovensko potrebuje politikov, ktorým záleží na ľuďoch, nie bandu aktivistov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 67
Celková čítanosť: 298858x
Priemerná čítanosť článkov: 4461x

Autor blogu

Kategórie