Založ si blog

Kauza 18/51- OĽANO svine po 4500 eur

Priatelia, máme tu kauzu, po ktorej mala padnúť vláda, ale nestalo sa tak, lebo svine sa pri válove potrebovali udržať. A tu OĽANO ukradlo obrovské peniaze doslova za nič – za vyplnenie dotazníka o sviniach.

Predstavte si, že ste chovateľom svíň, každá má hodnotu tak 350 eur a zrazu, vám ministerstvo pôdohospodárstva ponúkne 4500 za sviňu. Čo za sviňu, za vyplnenie dotazníka o svini. Čiže zakliknete 10 položiek, odošlete a sviňu si môžete nechať.

Parádny kšeft, nie? Ale nebol pre všetkých, len pre vyvolených. Takúto možnosť dostali len štyri percentá chovateľov. Z celkového počtu 2 953 fariem dostalo financie len niečo cez 120, tie patrili 86 subjektom.  A neboli by to oľanácke svine, keby prachy za dotazníky o sviniach neprihrali sviniam OĽANO ľudí.

Poďme sa na to pozrieť. Štátnym tajomníkom, teda zástupcom ministra pôdohospodárstva Samuela Vlčana bol v tom čase istý Milan Kyseľ. A rodinná firma Kyseľovcov zinkasovala desiatky tisíc eur, vychádzalo to 4500 eur za sviňu. Neskôr vysvitlo, že nielen Kyseľovci takto vytunelovali naše peniaze, ale ,,kráľovsky” si mal zarobiť aj 123. kandidát OĽaNO Augustín Polák z Bolešova. Ten za vyplnenie dotazníka o svojich sviniach dostal 10 488 eur.

Priatelia, dobre počujete, takto sviniari z OĽANO zarábali na všetkom. Kyseľ po mediálnom tlaku síce zo svojej pozície odišiel, ale v kresle ministra zostal Samuel Vlčan, ktorý spolu s Budajom spôsobil ešte väčší korupčný škandál. A to si OĽANO hovorí, že bojuje proti korupcii…

RIEŠENIE: Po tejto kauze sme prišli s riešením. Náš podpredseda Richard Raši predložil návrh na centrálny register dotácií. Znamenalo by to, že každá výzva na dotáciu, teda aj takáto na svine, by sa musela objaviť v centrálnom registri a tiež by tam boli aj informácie o tom, kto dotáciu dostal, kto nie a na základe čoho. Vládna koalícia však tento návrh zákona neschválila, aj keď mala vo vládnom programe 90 krát slovo transparentnosť.

Kauza 51/51 – Ako dal jeden minister OĽANO druhému 1,4 mil. eur a konečne padla najhoršia vláda v histórii Slovenska

27.09.2023

V poradí poslednou, 51. kauzou je kauza, ktorá aj Hegerovu vládu definitívne poslala do politických dejín. Protikorupčná vláda, ktorá vraj bude na každého občana pozerať rovnako, vyrobila taký prúser, že to sa ustáť už nedalo. Minister životného prostredia Ján Budaj podpísal svojmu kolegovi z vlády Samuelovi Vlčanovi dotáciu vo výške 1,4 milióna eur. [...]

Kauza 50/51 – Ako Remišová nakupovala predražené vešiaky a leňošky pre šoférov s čiernymi matnými nožičkami

27.09.2023

Veronika Remišová bola ministerkou tri a pol roka a za ten čas napáchala škody za milióny. Zhnitou čerešničkou na jej skysnutej torte je nielen sedačka za vyše 8000 eur a rokovací stôl za viac ako 14 000 eur, ktoré si kúpila. Trochu sme sa spolu s Richardom Rašim popozerali v centrálnom registri zmlúv a zistili sme, že pani Remišová celé ministerstvo vybavuje [...]

Kauza 49/51 – Progresívny Šimečka má rovnakého sponzora ako Remišová

26.09.2023

Ak plánujete vo voľbách voliť Progresívne Slovensko, pozorne si pozrite toto video. Financuje ich človek, ktorý je kamarátom Andreja Kisku, ktorého súdia za daňové podvody a ktorý financoval Remišovej stranu Za ľudí. Nadácia Transparency International nedávno zverejnila zaujímavú informáciu. Jedným z najväčším donorov Progresívneho Slovenska je ten istý človek, [...]

Západné Tatry, Baranec, mReportér

Patrí k tomu najkrajšiemu na Slovensku. Mohutný vrchol v Západných Tatrách je výzvou pre turistov

07.05.2024 05:00

Zábery, ktoré sa podarilo zachytiť mReportérke Ľubke Šeroňovej.

Izrael / Hamas /

Hamas súhlasil s návrhom o prímerí, ktorý je pre Izrael neprijateľný

06.05.2024 19:11, aktualizované: 22:53

Katar a Egypt už niekoľko mesiacov pôsobia ako sprostredkovatelia mierových rokovaní.

Russia Orthodox Easter Putin

Putin po piaty raz. Slovenský diplomat bude pri jeho "pomazaní"

06.05.2024 17:29

Štafáž na inaugurácii Putina bude popri domácej "verchušky" robiť iba časť diplomatického zboru. Zastúpené bude aj Slovensko, ktoré na rozdiel od viacerých západných spojencov pozvanie neodmietlo.

Nemocnica Poprad

Vyskočil? Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

06.05.2024 16:56

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

Martin Dorčák

Slovensko potrebuje politikov, ktorým záleží na ľuďoch, nie bandu aktivistov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 67
Celková čítanosť: 299699x
Priemerná čítanosť článkov: 4473x

Autor blogu

Kategórie