Založ si blog

Kauza 36/51 – Ako Mikulec vymenil ubytovňu za byty, v ktorých sa nedá bývať

Čo zmluva, to kauza. Aj tak by sa dalo pomenovať počínanie Romana Mikulca na ministerstve vnútra. Krátko pred pádom vlády upozornila naša podpredsedníčka Denisa Saková na kauzu výmeny policajnej ubytovne v Dúbravke za byty pre policajtov, v ktorých sa nedá bývať.

O čo išlo? Minister vnútra Roman Mikulec z OĽANO urobil pre štát veľmi nevýhodný realitný obchod.

Vymenil nevyužívaný rodinný dom v Lamači a policajnú ubytovňu v Dúbravke s kapacitou 450 postelí, ktorú však bolo treba rekonštruovať, za 50 apartmánov v Rači. Problémom je, že v skutočnosti nejde o apartmány, ale o kancelárie, v ktorých sa podľa račianskeho starostu legálne bývať nedá.

Ministerstvo potrebuje v Bratislave ubytovacie kapacity pre policajtov. Keby však zainvestovalo, mohlo mať 450 lôžok vo vlastnej budove, takto získalo polovicu budovy bývalej AB Kozmetiky s kapacitou 100 lôžok, ak budú policajti bývať na izbách po dvoch.

A samozrejme, k tomuto realitnému biznisu neprebehla žiadna verejná súťaž. Keby totiž ministerstvo predalo budovu ubytovne a dom v Lamači vo verejnej dražbe, získalo by podstatne viac peňazí a mohlo pre policajtov postaviť novú ubytovňu. Mimochodom, pamätáte si sľub Igora Matoviča, že každý štátny obchod nad milión eur posúdi útvar hodnoty za peniaze? Nič z neho nebolo a pri tomto Mikulcovom biznise tiež chýba posudok analytikov ministerstva financií.

RIEŠENIE: Aby sa takáto kauza už nikdy neopakovala, treba jasne zadefinovať pravidlá predaja štátnych budov a zrušiť možnosť výmen. 

Všetky kauzy nájdete na 51kauz.sk

Kauza 51/51 – Ako dal jeden minister OĽANO druhému 1,4 mil. eur a konečne padla najhoršia vláda v histórii Slovenska

27.09.2023

V poradí poslednou, 51. kauzou je kauza, ktorá aj Hegerovu vládu definitívne poslala do politických dejín. Protikorupčná vláda, ktorá vraj bude na každého občana pozerať rovnako, vyrobila taký prúser, že to sa ustáť už nedalo. Minister životného prostredia Ján Budaj podpísal svojmu kolegovi z vlády Samuelovi Vlčanovi dotáciu vo výške 1,4 milióna eur. [...]

Kauza 50/51 – Ako Remišová nakupovala predražené vešiaky a leňošky pre šoférov s čiernymi matnými nožičkami

27.09.2023

Veronika Remišová bola ministerkou tri a pol roka a za ten čas napáchala škody za milióny. Zhnitou čerešničkou na jej skysnutej torte je nielen sedačka za vyše 8000 eur a rokovací stôl za viac ako 14 000 eur, ktoré si kúpila. Trochu sme sa spolu s Richardom Rašim popozerali v centrálnom registri zmlúv a zistili sme, že pani Remišová celé ministerstvo vybavuje [...]

Kauza 49/51 – Progresívny Šimečka má rovnakého sponzora ako Remišová

26.09.2023

Ak plánujete vo voľbách voliť Progresívne Slovensko, pozorne si pozrite toto video. Financuje ich človek, ktorý je kamarátom Andreja Kisku, ktorého súdia za daňové podvody a ktorý financoval Remišovej stranu Za ľudí. Nadácia Transparency International nedávno zverejnila zaujímavú informáciu. Jedným z najväčším donorov Progresívneho Slovenska je ten istý človek, [...]

vražda, zločin, lúpež, krádež, nôž

Muža z Missouri obvinili z vraždy, ktorá sa stala pred takmer šiestimi desaťročiami

05.05.2024 23:02

Jamesa Barbiera zatkli obvinili z vraždy 18-ročnej Karen Sniderovej v novembri 1966 v okrese Cook v štáte Illinois.

Gabriel Attal / Pcheng Li-jüan / Si Ťin-pching /

Odmena za Taiwan? Si pricestoval na štátnu návštevu Francúzska. Stretne sa s Macronom, budú rokovať aj o Ukrajine

05.05.2024 21:45

To, že si čínsky prezident vybral pre svoju návštevu Francúzsko potvrdzuje postavenie Macrona ako mocenského hráča EÚ.

ťava

V zoo sa narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej

05.05.2024 21:21

Gravidita ťavy dvojhrbej trvá približne rok a rodí sa väčšinou jedno mláďa.

európsky parlament, peter pellegrini, europarlament

Od EÚ sa izolovať nechceme. Čo teda od nej chceme?

05.05.2024 20:23

Nechceme, aby Slovensko bolo opäť čiernou dierou v srdci Európy. Chýba nám však vízia a stratégia našej hry v EÚ. Čo teda chceme a čo nie? Zapojte sa do novej DEMDIS diskusie!

Martin Dorčák

Slovensko potrebuje politikov, ktorým záleží na ľuďoch, nie bandu aktivistov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 67
Celková čítanosť: 299623x
Priemerná čítanosť článkov: 4472x

Autor blogu

Kategórie