Založ si blog

Kauza 38/51 – Papaláš Holý

Niektoré kauzy už musím spájať, lebo ich je toľko, že by som ich v päťdesiatjednotke už nespomenul. V tejto kapitole sa teda povenujem bývalému vicepremiérovi Štefanovi Holému, ktorého do funkcie nominovalo hnutie Sme rodina. O tomto človeku bolo počuť len málokedy – a to väčšinou len v súvislosti s kauzami.

Keď vstupoval do vlády Igora Matoviča, okamžite sa začala rozoberať jeho profesijná minulosť. Aj on sám sa totiž podieľal na dvoch externých utajených analýzach pre štátne Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) dovedna za 350-tisíc eur. Zákazky bez riadnej súťaže získala spoločnosť Noesis Strategies, v ktorej Holý vlastní väčšinový podiel. Kým Holý tri roky pôsobil vo vysokej štátnej funkcii, finančná správa začala vlani evidovať jeho firmu Noesis Strategies ako dlžníka. Podľa údajov platných v polovici mája tohto roku dlží jeho spoločnosť na daňových nedoplatkoch 82-tisíc eur. Holý je dnes poslancom a poberá vyše štvortisícový plat.

Tento pán má papalášizmus v krvi. Pred Vianocami 2020, keď v Británii zúril jeden z najinfekčnejších variantov covidu, tam pravidelne cestoval za rodinou. Na Slovensku vtedy platilo, že pri vstupe na naše územie sa mal preukázať PCR testom. To nespravil, chodil na rokovania vlády a tvrdil, že žiadne pravidlá neporušuje. Ako papaláš totiž dostal výnimku, o ktorej verejnosti nepovedal.

A Holý je známy aj kúpou asi najdrahšieho auta v štátnej správe. Svojmu štátnemu tajomníkovi, ktorý bol predtým jeho kolega v podnikaní, kúpil dobíjateľný hybrid BMW 545e xDrive Sedan s výkonom takmer 300 koní za 86 350 eur, hoci pravidlá o nákupe áut hovoria o cenovom limite 48 000 eur. Holý však využil výnimku, ktorá sa vzťahuje na ekologické autá. 

RIEŠENIE: Limit musí byť na nákup všetkých vozidiel, nielen tých, ktoré nie sú elektrické. A pravidlá musia dodržiavať všetci, aj papaláši.

Všetky kauzy nájdete na 51kauz.sk

Kauza 51/51 – Ako dal jeden minister OĽANO druhému 1,4 mil. eur a konečne padla najhoršia vláda v histórii Slovenska

27.09.2023

V poradí poslednou, 51. kauzou je kauza, ktorá aj Hegerovu vládu definitívne poslala do politických dejín. Protikorupčná vláda, ktorá vraj bude na každého občana pozerať rovnako, vyrobila taký prúser, že to sa ustáť už nedalo. Minister životného prostredia Ján Budaj podpísal svojmu kolegovi z vlády Samuelovi Vlčanovi dotáciu vo výške 1,4 milióna eur. [...]

Kauza 50/51 – Ako Remišová nakupovala predražené vešiaky a leňošky pre šoférov s čiernymi matnými nožičkami

27.09.2023

Veronika Remišová bola ministerkou tri a pol roka a za ten čas napáchala škody za milióny. Zhnitou čerešničkou na jej skysnutej torte je nielen sedačka za vyše 8000 eur a rokovací stôl za viac ako 14 000 eur, ktoré si kúpila. Trochu sme sa spolu s Richardom Rašim popozerali v centrálnom registri zmlúv a zistili sme, že pani Remišová celé ministerstvo vybavuje [...]

Kauza 49/51 – Progresívny Šimečka má rovnakého sponzora ako Remišová

26.09.2023

Ak plánujete vo voľbách voliť Progresívne Slovensko, pozorne si pozrite toto video. Financuje ich človek, ktorý je kamarátom Andreja Kisku, ktorého súdia za daňové podvody a ktorý financoval Remišovej stranu Za ľudí. Nadácia Transparency International nedávno zverejnila zaujímavú informáciu. Jedným z najväčším donorov Progresívneho Slovenska je ten istý človek, [...]

handlová, fico, atentát

NAKA obvinila osobu, ktorá sa mala vyhrážať ministrovi a poslancom cez sociálnu sieť

18.05.2024 15:10

Prokurátor sa stotožnil s podnetom polície na vzatie obvineného do väzby, rozhodne o nej súd.

andrej danko

SNS očakáva stanovisko od Smeru k účasti na stretnutí v Prezidentskom paláci

18.05.2024 12:13

SNS nepodporuje okrúhly stôl za účasti lídra hnutia Slovensko Igora Matoviča.

SR voľby24 prezident kandidáti debata 1. kolo BAX

Matovič v kontexte atentátu na premiéra vyzýva ministra Šutaja Eštoka na odstúpenie

18.05.2024 11:44

Šutaj Eštok by mal podľa Matoviča „vytiahnuť hlavu z piesku", prijať za to zodpovednosť a odstúpiť aj z úcty k samotnému Ficovi.

Martin Dorčák

Slovensko potrebuje politikov, ktorým záleží na ľuďoch, nie bandu aktivistov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 67
Celková čítanosť: 300987x
Priemerná čítanosť článkov: 4492x

Autor blogu

Kategórie