Založ si blog

Štartuje seriál – 51 káuz vlády, ktorá sa chcela zapísať do dejín

ÚVOD: Prečo som sa rozhodol zosumarizovať kauzy Matovičovej a Hegerovej vlády

Posledný februárový deň roku 2020 sa do zapísal do dejín Slovenska. Žiaľ, čiernym písmom. Ľudia sa totiž nechali oklamať Igorom Matovičom a jeho hnutiu aktivistov, amatérov, či ľudí doslova pozbieraných na ulici dali viac ako štvrtinu všetkých hlasov.

Igor Matovič totiž pred voľbami zahral ľuďom na city a navodil atmosféru, že bývalým papalášom zo Smeru zhabe majetky a aby ukázal, že to myslí vážne, vycestoval do Francúzska a na nejakú vilu v Cannes, o ktorej tvrdil, že patrí bývalému smeráckemu ministrovi Počiatkovi, nalepil ceduľu „Majetok Slovenskej republiky“. Nikomu vtedy nevadilo, že išlo o majetok nejakého Francúza, ľudia Matovičovým klamstvám uverili a 20. marca 2020 sa tento daňový podvodník z Trnavy stal predsedom vlády. A vyhlásil, že chce byť premiér, ktorý sa zapíše do dejín. Žiaľ, podarilo sa mu to, ale v negatívnom svetle. V tom najnegatívnejšom.

O tom, kto je Igor Matovič, veľa hovoriť nemusíme, veď ho poznáme všetci. Je to vynikajúci politický marketér, ktorý vie každú kauzu prekryť nejakým „skvelým nápadom“, ktorý počas jeho vládnutia dostal pomenovanie atómofka.  

Zároveň je to zákerný plagiátor, ktorý keď ide o druhého, kričí chyťte zlodeja, ale keď je zlodejom on, tak sa tvári ako najväčšie neviniatko. A keďže tých káuz mal naozaj veľa – a nielen on, ale celá jeho vláda a aj tá nasledujúca, v ktorej robil ministra financií – on, daňový podvodník, ktorý na matkinu Fabiu rozpisoval každý deň 600 km, aby si znížil daňový základ…

Ale to sú staré premlčané hriechy, má už kopec nových. A nielen on, ale aj jeho politická spolupútnička Veronika Remišová, jeho verný Edo Heger, ktorý si založil druhé OĽANO a nazval ho Demokrati.

Na mnohé z týchto káuz, ktoré Vám chcem pripomenúť,  som poukazoval viac ako tri roky vo svojich videách a keďže som presvedčený, že Matovič pred voľbami opäť vymyslí niečo, čím oblbne ľudí, tak som sa rozhodol pripraviť tento seriál. Káuz by sme našli niekoľko stoviek, ale keďže aj ja kandidujem do parlamentu a na kandidátke strany HLAS – sociálna demokracia mám číslo 51, rozhodol som sa vybrať 51 káuz. Takže, prvú kauzu nájdete už zajtra na mojom blogu na Pravde, na Facebooku, ale aj na mojom Youtube kanáli.

A keďže my sme strana riešení, ku každej kauze sa budem snažiť dať aj návrh, čo by sme spravili my, aby sa kauza už nikdy neopakovala.

Budem vďačný za každú interakciu, každé zdieľanie, aby sme čo najväčšiemu počtu ľudí pripomenuli, kto nám tu posledné viac ako tri roky vládol a kto sa teraz tvári ako opozičný politik.

Kauza 51/51 – Ako dal jeden minister OĽANO druhému 1,4 mil. eur a konečne padla najhoršia vláda v histórii Slovenska

27.09.2023

V poradí poslednou, 51. kauzou je kauza, ktorá aj Hegerovu vládu definitívne poslala do politických dejín. Protikorupčná vláda, ktorá vraj bude na každého občana pozerať rovnako, vyrobila taký prúser, že to sa ustáť už nedalo. Minister životného prostredia Ján Budaj podpísal svojmu kolegovi z vlády Samuelovi Vlčanovi dotáciu vo výške 1,4 milióna eur. [...]

Kauza 50/51 – Ako Remišová nakupovala predražené vešiaky a leňošky pre šoférov s čiernymi matnými nožičkami

27.09.2023

Veronika Remišová bola ministerkou tri a pol roka a za ten čas napáchala škody za milióny. Zhnitou čerešničkou na jej skysnutej torte je nielen sedačka za vyše 8000 eur a rokovací stôl za viac ako 14 000 eur, ktoré si kúpila. Trochu sme sa spolu s Richardom Rašim popozerali v centrálnom registri zmlúv a zistili sme, že pani Remišová celé ministerstvo vybavuje [...]

Kauza 49/51 – Progresívny Šimečka má rovnakého sponzora ako Remišová

26.09.2023

Ak plánujete vo voľbách voliť Progresívne Slovensko, pozorne si pozrite toto video. Financuje ich človek, ktorý je kamarátom Andreja Kisku, ktorého súdia za daňové podvody a ktorý financoval Remišovej stranu Za ľudí. Nadácia Transparency International nedávno zverejnila zaujímavú informáciu. Jedným z najväčším donorov Progresívneho Slovenska je ten istý človek, [...]

Základná škola Podsadek, Stará Ľubovňa, Rómovia

Ministerstvo školstva chce z plánu obnovy zaplatiť výchovnú šou. Odborník nápad kritizuje

07.05.2024 07:00

Rómska komunita je zámerom pobúrená, rezort však nápad obhajuje

izrael, gaza, rafah

Izrael podniká útoky v Rafahu niekoľko hodín po tom, ako Hamas akceptoval návrh na prímerie

07.05.2024 06:50

Izraelské letectvo podniklo údery na viac ako 50 miest spojených s Hamasom a jemu blízkym organizáciám.

Rusko, Deň víťazstva, Červené námestie, vojna na Ukrajine

ONLINE: Rusi chcú navýšiť raketový arzenál, odradiť nepriateľov 'testovať sily Ruska'

07.05.2024 06:25

Rusi zvyšujú výrobu zbraní. USA predpokladajú, že tento rok vyrobí Rusko viac munície ako všetkých 32 členov NATO dohromady.

Hrad Likava, Likavka, Ružomberok

Najväčší hrad na Liptove opravia za milióny eur. Pre návštevníkov chystajú novinky

07.05.2024 06:00

Stredovekej pamiatke „odklepli“ veľký balík peňazí. Pribudnú tam nové priestory aj moderné prvky.

Martin Dorčák

Slovensko potrebuje politikov, ktorým záleží na ľuďoch, nie bandu aktivistov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 67
Celková čítanosť: 299711x
Priemerná čítanosť článkov: 4473x

Autor blogu

Kategórie