Založ si blog

Kauza 21/51 – Sulíkov Dubaj

Keby vláda, ktorá dostala v roku 2020 dôveru ľudí a ústavnú väčšinu nebola vláda hlupákov, amatérov a pokrivených charakterov, tento seriál nazvaný 51 káuz vlády, ktorá sa chcela zapísať do dejín, by nikdy nevznikol.

Hoci som si vopred urobil zoznam káuz, už teraz, ani nie v polovici som si istý, že do 51 sa so všetkými nevojdem, pretože tých káuz je podstatne viac… Ďalšia bude patriť Sulíkovi a Dubaju, kde sa na prelome rokov 2022 a 2023 konala svetová výstava Expo. Sulík tam bol pečený varený, vládny špeciál snáď okrem Bruselu nemal viac ciest do žiadnej inej destinácie.

Pripomeniem, že Sulík mal v súvislosti s návštevami Dubaja viacej káuz, najskôr unikli fotky pasov celej delegácie, potom sa verejnosť dozvedela, že so Sulíkom do Dubaja letela aj dcéra. Tá tam pôsobila ako „odborníčka v oblasti energetického práva“ a s ministerstvom svojho otca uzatvorila zmluvu o spolupráci. Odmena za jej služby je síce nula eur, no samotná cesta do Spojených arabských emirátov mala podľa zmluvy byť na náklady štátu. A pritom táto odborníčka bola len koncipientkou v právnickej kancelárii Ius Aegis. A práve s touto kanceláriou podpísala ÚRSO  zmluvu o poskytovaní právnych služieb za 51 000 €. A hádajte, do koho rezortu ÚRSO spadá? Samozrejme, uhádli ste, pod ministerstvo hospodárstva.

Dalo by sa povedať, že čo návšteva Dubaja, to škandál. A to nespomínam Geissenovcov, s ktorými sa tam Sulík skamarátil a potom ich ukazoval ako zvieratká v ZOO celému Slovensku. Ukázali sa aj na videu, v ktorom po zatvorení stánku dal Sulík svojim kamarátom a spolustraníkom jasnú úlohu. Dnes je všetko zadarmo, treba vypiť celý bar… Na videu bolo vidno nielen Sulíka, jeho poslankyňu Janku Bittó Cigánikovú, ale aj predsedu parlamentu Borisa Kollára a samozrejme, aj Geissenovcov.

Sulíkovu žúrku v Dubaji, ale aj ostatné podozrivé okolnosti okolo jeho návštev Expa dnes prešetruje polícia. Sulík nechal totiž daňovým poplatníkom celkom slušný účet. Citujem jeho nástupcu Hirmana: „Zatiaľ môžem konštatovať, že nám tu ostal jeden veľký bordel v dokladoch. Nevydokladované výdaje a použitie štátneho majetku v sumách stoviek tisíc eur. Na druhej strane sú tu údajné pohľadávky za údajne poskytnuté služby a neviem čo všetko v rádoch desiatkach a stovkách tisíc eur…“.

RIEŠENIE: Ak Sulík spreneveril štátne peniaze, mal by ísť sedieť. A zákony musíme upraviť tak, aby sa už takéto megažúrky za naše peniaze nemohli opakovať…

Kauza 51/51 – Ako dal jeden minister OĽANO druhému 1,4 mil. eur a konečne padla najhoršia vláda v histórii Slovenska

27.09.2023

V poradí poslednou, 51. kauzou je kauza, ktorá aj Hegerovu vládu definitívne poslala do politických dejín. Protikorupčná vláda, ktorá vraj bude na každého občana pozerať rovnako, vyrobila taký prúser, že to sa ustáť už nedalo. Minister životného prostredia Ján Budaj podpísal svojmu kolegovi z vlády Samuelovi Vlčanovi dotáciu vo výške 1,4 milióna eur. [...]

Kauza 50/51 – Ako Remišová nakupovala predražené vešiaky a leňošky pre šoférov s čiernymi matnými nožičkami

27.09.2023

Veronika Remišová bola ministerkou tri a pol roka a za ten čas napáchala škody za milióny. Zhnitou čerešničkou na jej skysnutej torte je nielen sedačka za vyše 8000 eur a rokovací stôl za viac ako 14 000 eur, ktoré si kúpila. Trochu sme sa spolu s Richardom Rašim popozerali v centrálnom registri zmlúv a zistili sme, že pani Remišová celé ministerstvo vybavuje [...]

Kauza 49/51 – Progresívny Šimečka má rovnakého sponzora ako Remišová

26.09.2023

Ak plánujete vo voľbách voliť Progresívne Slovensko, pozorne si pozrite toto video. Financuje ich človek, ktorý je kamarátom Andreja Kisku, ktorého súdia za daňové podvody a ktorý financoval Remišovej stranu Za ľudí. Nadácia Transparency International nedávno zverejnila zaujímavú informáciu. Jedným z najväčším donorov Progresívneho Slovenska je ten istý človek, [...]

SR Bratislava PS protivládny protest BAX

Na proteste proti zásahom do RTVS a 2. dôchodkového piliera sa zišli tisíce ľudí

02.05.2024 20:17, aktualizované: 20:40

Protest zorganizovalo opozičné hnutie Progresívne Slovensko.

radev

NATO znepokojujú škodlivé aktivity Ruska v Česku a ďalších štátoch. Slovensko chýba

02.05.2024 19:44

Ruské škodlivé aktivity podľa NATO spočívajú v sabotážach, dezinformačných kampaniach, násilných činoch či kybernetických útokoch.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Bíreša na poste šéfa veterinárnej a potravinovej správy nahradil Martin Chudý

02.05.2024 18:47

Po návrate z Bruselu bol od roku 2017 nepretržite vedúcim odboru zdravia a ochrany zvierat.

Martin Dorčák

Slovensko potrebuje politikov, ktorým záleží na ľuďoch, nie bandu aktivistov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 67
Celková čítanosť: 299399x
Priemerná čítanosť článkov: 4469x

Autor blogu

Kategórie