Založ si blog

Kauza 22/51 – Kollárove príjmy zo štátu presahujú 80 000 eur mesačne

Nielen Igor Matovič, ale aj Boris Kollár objavil politiku ako výnosný biznis. Hoci na billboardoch to skrýva za pomoc ľuďom, pomáha najmä sebe. Ako predseda parlamentu má kompletný servis, ochranku, vodiča, reprefond, kanceláriu, a ľudí, ktorých platí štát. Okrem toho má viac ako štvortisícový plat. Viacerí ste mi písali, z čoho platí výživné svojim, neviem koľkým,  mamičkám.

Boris Kollár síce podniká, ale veľa peňazí dostáva do svojich firiem aj zo štátu. Poďme sa na to pozrieť. Od volieb vytiahol len do svojich rádií zo štátu približne 3 a štvrť milióna eur. Predseda parlamentu vlastní dve rádiá – Fun rádio a Rádio Vlna. V nich si za tri a pol roka objednali rôzne štátne inštitúcie nákup vysielacieho času za 3 245 726,71 eur. 

Ako to viem? Jednoducho. Sadol som si na pár hodín nad centrály register zmlúv. Rôzne štátne inštitúcie uzavreli s Kollárovými rádiami celkovo 39 zmlúv, pričom v 19 prípadoch išlo o inštitúciu, ktorej šéfovali nominanti Sme rodina. A ostatné väčšie komerčné rádiá, vrátane napočúvanejšieho Expresu, dostali objednávky zo štátu len niečo cez milión.

Boris Kollár jednoducho vie, prečo je v politike. A ak objednávky na reklamu, ktoré dostali rádiá šéfa Sme rodina prepočítame na mesiace, vychádza to na 77 000 eur mesačne. A to sú už slušné peniaze, nemyslíte?

RIEŠENIE: Vládna koalícia, ktorá nám tu tri a pol roka vládla a dnes sa tvári, že je opozícia, sľubovala zákony, ktoré by biznisu politikov so štátom zamedzili. Samozrejme, nič také neschválili. A keď to neurobili oni, urobíme to my, ak nám dáte vo voľbách dôveru.

Kauza 51/51 – Ako dal jeden minister OĽANO druhému 1,4 mil. eur a konečne padla najhoršia vláda v histórii Slovenska

27.09.2023

V poradí poslednou, 51. kauzou je kauza, ktorá aj Hegerovu vládu definitívne poslala do politických dejín. Protikorupčná vláda, ktorá vraj bude na každého občana pozerať rovnako, vyrobila taký prúser, že to sa ustáť už nedalo. Minister životného prostredia Ján Budaj podpísal svojmu kolegovi z vlády Samuelovi Vlčanovi dotáciu vo výške 1,4 milióna eur. [...]

Kauza 50/51 – Ako Remišová nakupovala predražené vešiaky a leňošky pre šoférov s čiernymi matnými nožičkami

27.09.2023

Veronika Remišová bola ministerkou tri a pol roka a za ten čas napáchala škody za milióny. Zhnitou čerešničkou na jej skysnutej torte je nielen sedačka za vyše 8000 eur a rokovací stôl za viac ako 14 000 eur, ktoré si kúpila. Trochu sme sa spolu s Richardom Rašim popozerali v centrálnom registri zmlúv a zistili sme, že pani Remišová celé ministerstvo vybavuje [...]

Kauza 49/51 – Progresívny Šimečka má rovnakého sponzora ako Remišová

26.09.2023

Ak plánujete vo voľbách voliť Progresívne Slovensko, pozorne si pozrite toto video. Financuje ich človek, ktorý je kamarátom Andreja Kisku, ktorého súdia za daňové podvody a ktorý financoval Remišovej stranu Za ľudí. Nadácia Transparency International nedávno zverejnila zaujímavú informáciu. Jedným z najväčším donorov Progresívneho Slovenska je ten istý človek, [...]

Moment dopadu balistickej rakety na iracké mesto Erbil

Úder na Sýriu. Izrael zasiahol budovu bezpečnostných síl v Damasku

02.05.2024 23:01, aktualizované: 23:25

Sýrske štátne médiá o údere bezprostredne neinformovali.

ucla

USA: Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

02.05.2024 22:22

Polícia zlikvidovala barikády a začala vypratávať tábor demonštrantov.

trump

Ďalší útok na Kapitol? Výsledky volieb uznám, len ak budú čestné, uviedol Trump

02.05.2024 21:52

Podobné slová použil aj v rokoch 2016 a 2020.

Miloš Vučevič

Smer Moskva. Srbský parlament potvrdil novú vládu, na niektorých ministrov sú uvalené sankcie

02.05.2024 21:19

Vučevičovu vládu po búrlivej dvojdňovej rozprave podporilo 152 z 250 poslancov.

Martin Dorčák

Slovensko potrebuje politikov, ktorým záleží na ľuďoch, nie bandu aktivistov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 67
Celková čítanosť: 299409x
Priemerná čítanosť článkov: 4469x

Autor blogu

Kategórie