Založ si blog

Kauza 27/51 – Mikulcov megakšeft na hraniciach

Keď sa v minulom roku začala vojna na Ukrajine, boli sme v šoku. A nielen my, ale celá Európa a najviac Ukrajinci. Tí, ktorí mohli, zobrali nohy na plecia a utekali. Časť z ich aj na Slovensko. Samozrejme, všetci sme im chceli pomôcť a od prvého dňa boli na hraniciach stovky dobrovoľníkov, ktorí mali pre ľudí utekajúcich pred vojnou jedlo, šaty, niektorí ubytovanie a iní ponúkali odvoz. Sám som poslal na hranice teplé oblečenie, veď bol február.

Dobrovoľníci na hraniciach makali deň – noc a štát zaspal. Zaspal Mikulec, ale aj ostatní ministri, ktorí nedokázali vytvoriť funkčnú schému pomoci, kam utečencov ubytovať, ako im dať prácu a podobne. No nielen Mikulec, aj minister obrany Jaroslav Naď nezvládli situáciu na hraniciach, veď armáda tam prišla dva dni po dobrovoľníkoch. Dodať stany či kuchyne jej v niektorých prípadoch trvalo týždne. Slovenských vojakov predbehli nielen dobrovoľníci, ale aj samosprávy a ešte aj zamestnanci ministerstva vnútra.

Zato Mikulec vedel, ako z tejto situácie von a ešte na nej aj zarobiť. Ministerstvo vnútra na jar podpísalo 2,5 miliónovú zmluvu s eventovou firmou Dustream production na pomoc s prílevom utečencov z Ukrajiny. Na priamo, čiže bez súťaže s firmou s väzbami na OĽANO. Dustream ministerstvo totiž odporučil podnikateľ Július Slovák. Ten pracuje pre OĽaNO a pozná sa s lídrom hnutia Igorom Matovičom ako aj premiérom Eduardom Hegerom.

Pochybnosti vzbudili dve zmluvy. Druhou bola zmluva s bratislavskou firmou Globalgastro plus za takmer 2 milióny eur s daňou, ktorá mala utečencom zabezpečovať cattering. Mikulec de facto dal svojim kamošom voziť jedlo z Bratislavy na Ukrajinskú hranicu! A premiér Heger sa na to prizeral, neskôr to nazval veľkým zlyhaním štátu. A neodstúpil, rovnako ako Mikulec.

Kauza 51/51 – Ako dal jeden minister OĽANO druhému 1,4 mil. eur a konečne padla najhoršia vláda v histórii Slovenska

27.09.2023

V poradí poslednou, 51. kauzou je kauza, ktorá aj Hegerovu vládu definitívne poslala do politických dejín. Protikorupčná vláda, ktorá vraj bude na každého občana pozerať rovnako, vyrobila taký prúser, že to sa ustáť už nedalo. Minister životného prostredia Ján Budaj podpísal svojmu kolegovi z vlády Samuelovi Vlčanovi dotáciu vo výške 1,4 milióna eur. [...]

Kauza 50/51 – Ako Remišová nakupovala predražené vešiaky a leňošky pre šoférov s čiernymi matnými nožičkami

27.09.2023

Veronika Remišová bola ministerkou tri a pol roka a za ten čas napáchala škody za milióny. Zhnitou čerešničkou na jej skysnutej torte je nielen sedačka za vyše 8000 eur a rokovací stôl za viac ako 14 000 eur, ktoré si kúpila. Trochu sme sa spolu s Richardom Rašim popozerali v centrálnom registri zmlúv a zistili sme, že pani Remišová celé ministerstvo vybavuje [...]

Kauza 49/51 – Progresívny Šimečka má rovnakého sponzora ako Remišová

26.09.2023

Ak plánujete vo voľbách voliť Progresívne Slovensko, pozorne si pozrite toto video. Financuje ich človek, ktorý je kamarátom Andreja Kisku, ktorého súdia za daňové podvody a ktorý financoval Remišovej stranu Za ľudí. Nadácia Transparency International nedávno zverejnila zaujímavú informáciu. Jedným z najväčším donorov Progresívneho Slovenska je ten istý človek, [...]

Matthias Ecke

Skupina útočníkov napadla a zranila europoslanca SPD Eckeho. Museli ho operovať

04.05.2024 17:39

Krajinskí predsedovia SPD uviedli, že útok je varovným signálom pre všetkých v Nemecku a známkou toho, že stúpenci krajnej pravice sú už celkom bez zábran.

Irán / Vojnová loď /

Iránska vojenská loď Šahíd Mahdaví prekročila prvýkrát rovník

04.05.2024 17:28

Je to údajne prvýkrát, čo Irán vyslal loď svojho námorníctva na takúto diaľkovú misiu.

Eurovoľby 2024

Strany môžu na kampaň v eurovoľbách minúť najviac tri milióny eur

04.05.2024 16:13

Pri volebnej koalícii platí tento limit zvlášť pre každú stranu.

Kim Čong-un

Pieseň oslavujúca diktátora Kima sa stala hitom TikToku. Skladba má nové, alarmujúce posolstvo

04.05.2024 15:27

Pieseň "Priateľský otec" vzbudila záujem hlavne medzi užívateľmi generácie Z. Nie je to prvá pieseň venovaná Kimovi, je tu ale viditeľný odklon v použitom jazyku a slovníku.

Martin Dorčák

Slovensko potrebuje politikov, ktorým záleží na ľuďoch, nie bandu aktivistov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 67
Celková čítanosť: 299523x
Priemerná čítanosť článkov: 4470x

Autor blogu

Kategórie