Založ si blog

Kauza 26/51 – Ako Remišová nechala vyše roka ležať v šuflíku zákon proti byrokracii

Tí z Vás, ktorí moje videá sledujú už niekoľko rokov, vedia, že som sa v nich často venoval pani Remišovej. Aj preto, že som na úrade podpredsedu vlády, z ktorého ona spravila ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie, pracoval a záležalo mi na tom, aby projekty, ktoré sme rozbehli, pomáhali ľuďom. V časoch, keď úrad viedol Peter Pellegrini a Richard Raši, sme rozbehli veľkú antibyrokratickú revolúciu, ktorá mala pokračovať hneď po voľbách. Dnes totiž nemusíte na úrady nosiť desiatky výpisov a potvrdení, štát si ich musí vytiahnuť zo systémov sám. Podarilo sa. Kým neprišla Remišová.

Tretí antibyrokratický zákon schválila ešte Pellegriniho vláda. Len to bolo tesne pred parlamentnými voľbami a do parlamentu sa tým pádom už nedostal. Keďže však všetko bolo pripravené a na zákone bola všeobecná zhoda, bolo len otázkou času, kedy ľudia a podnikatelia nebudú musieť úradníkom predkladať kópiu rodného, sobášneho a úmrtného listu, ďalej potvrdenie o neporušení zákazu nelegálneho zamestnávania, potvrdenie o pobyte, ako aj potvrdenie o pridelení IČO. Zároveň už nemalo byť nutné predkladať ani výpis z centrálneho registra hospodárskych zvierat a potvrdenie, že hospodársky subjekt nie je v reštrukturalizácii, nie je v konkurze ani na neho nie je vyhlásený konkurz a potvrdenie, že hospodársky subjekt nie je v likvidácii.


Richard Raši niekoľkokrát vyzýval Remišovú, aby si zákon, ku ktorému už boli pripravené aj informačné systémy osvojila a predložila ho do parlamentu. Keď to nespravila, urobili to poslanci HLAS a Remišovej poslanci, v tom čase ešte nejakých mala, za zákon nezahlasovali. Potom pani bábkoherečke niekto poradil, že s týmto zákonom sa môžeš chváliť ty, lebo je fakt dobrý a až vtedy pochopila, že ho treba posunúť ďalej. A tak, ako sa Kollár, Matovič a Gröhling chvália cudzími záverečnými prácami, tak si Remišová urobila niekoľko tlačoviek o zákone, ktorý pripravil tím Richarda Rašiho.

RIEŠENIE: tento problém je vyriešený, treba ísť však ďalej a odbúravať nepotrebnú byrokraciu. Systematicky, nie kvôli tlačovkám, ako to urobila Remišová, ale kvôli ľuďom.

Kauza 51/51 – Ako dal jeden minister OĽANO druhému 1,4 mil. eur a konečne padla najhoršia vláda v histórii Slovenska

27.09.2023

V poradí poslednou, 51. kauzou je kauza, ktorá aj Hegerovu vládu definitívne poslala do politických dejín. Protikorupčná vláda, ktorá vraj bude na každého občana pozerať rovnako, vyrobila taký prúser, že to sa ustáť už nedalo. Minister životného prostredia Ján Budaj podpísal svojmu kolegovi z vlády Samuelovi Vlčanovi dotáciu vo výške 1,4 milióna eur. [...]

Kauza 50/51 – Ako Remišová nakupovala predražené vešiaky a leňošky pre šoférov s čiernymi matnými nožičkami

27.09.2023

Veronika Remišová bola ministerkou tri a pol roka a za ten čas napáchala škody za milióny. Zhnitou čerešničkou na jej skysnutej torte je nielen sedačka za vyše 8000 eur a rokovací stôl za viac ako 14 000 eur, ktoré si kúpila. Trochu sme sa spolu s Richardom Rašim popozerali v centrálnom registri zmlúv a zistili sme, že pani Remišová celé ministerstvo vybavuje [...]

Kauza 49/51 – Progresívny Šimečka má rovnakého sponzora ako Remišová

26.09.2023

Ak plánujete vo voľbách voliť Progresívne Slovensko, pozorne si pozrite toto video. Financuje ich človek, ktorý je kamarátom Andreja Kisku, ktorého súdia za daňové podvody a ktorý financoval Remišovej stranu Za ľudí. Nadácia Transparency International nedávno zverejnila zaujímavú informáciu. Jedným z najväčším donorov Progresívneho Slovenska je ten istý človek, [...]

Kim Čong-un

Pieseň oslavujúca severokórejského diktátora Kima sa stala hitom TikToku

04.05.2024 15:27

Pieseň "Priateľský otec" vzbudila záujem hlavne medzi užívateľmi generácie Z. Pre pozorovateľov režimu má dvojminútová skladba nové, alarmujúce posolstvo.

Rafah / Palestína / Bombardovanie / Sutiny /

Ozbrojené skupiny v Gaze ukradli z pobočiek banky 70 miliónov dolárov

04.05.2024 14:55

Palestínska banka, založená v roku 1960, je hlavnou finančnou inštitúciou v Pásme Gazy.

Zuzana Dolinková

Dolinková nevidí dôvod na jej odvolávanie. Avizovala nové benefity od poisťovní, možno aj na zuby

04.05.2024 14:30, aktualizované: 15:07

Rezort zdravotníctva podľa nej neprevzala v dobrom stave po minulej vláde.

Vrtuľník / Apache AH-64E /

Cvičenia NATO blízko ruských hraníc ukazujú, že Aliancia sa pripravuje na možný konflikt s Ruskom, tvrdí Kremeľ

04.05.2024 13:27

Vojenské cvičenia Steadfast Defender sú najrozsiahlejšie cvičenia NATO od manévrov Reforger z roku 1988 počas studenej vojny.

Martin Dorčák

Slovensko potrebuje politikov, ktorým záleží na ľuďoch, nie bandu aktivistov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 67
Celková čítanosť: 299517x
Priemerná čítanosť článkov: 4470x

Autor blogu

Kategórie