Založ si blog

Kauza 29/51 – Seniori a dôchodcovia – nepriatelia štátu

Tento seriál píšem preto, aby sa nezabudlo. Všetci politici, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľali na Matovičovej a Hegerovej vláde, sa dnes tvária, že tu nikdy nevládli a ponúkajú riešenia, ktoré mohli tri a pol roka aplikovať. Neurobili nič, rekordne o 3500 eur zadlžili každého z nás a doteraz vykrikujú, aj so svojimi farmami trollov, že za súčasnú situáciu na Slovensku môžu tí, ktorí tu vládli pred nimi. Nie je to pravda.

Vláda, ktorá sa podľa Matoviča mala do dejín zapísať ako tá najlepšia, ale zapíše sa ako tá, ktorá spustošila krajinu. Veď posúďte sami. Len čo prišli Matovičovci, Hegerovci, Sulíkovci, Remišovci a Kollárovci do vlády, zrušili plnohodnotné 13. dôchodky, ktoré mali seniori dostať. V prvom roku to malo byť 460 eur pre každého dôchodcu. K dnešnému dňu okradli dôchodcov o 1,7 miliardy eur, každého približne o 1500 eur. Seniori stáli od samotného začiatku vlády Igora Matoviča a Eduarda Hegera na úplnom okraji záujmu štátu. Čelili obrovským problémom. Pandémia ich zavrela v ich domovoch a drastické zvyšovanie cien potravín, nájomného a energií ich každý jeden deň robilo chudobnejšími. A ešte, ak si spomínate, aj dôchodcovské nákupné hodiny, ktoré mali seniorov chrániť, postavili väčšinu spoločnosti proti nim.

Ak nepočítam očkovací bonus, ktorí nedostali všetci, jedinou pomocou, ktorú doteraz dostali dôchodcovia ako náplasť na rekordnú infláciu navyše, bola almužna v podobe takzvaného 14. dôchodku na konci minulého roka. Seniori vtedy dostali od 35 do 210 eur. V priemere 139 eur, v priemere 8,70 za každý mesiac zdražovania.

Faktom je, že vďaka Matovičovej a Hegerovej politike sa len v minulom roku 187-tisíc nových dôchodcov dostalo do pásma chudoby. A smutný fakt je aj ten, že 300-tisíc seniorov si dnes nemôže pravidelne dovoliť výživné jedlo s mäsom. A to už nehovorím o dôchodcoch, ktorí sa rozhodujú, či si kúpia niečo na jedlo, alebo zaplatia za lieky.

RIEŠENIE: V Hlase máme riešenie aj na túto situáciu. Vrátime dôchodcom plnohodnotný 13ty dôchodok a budeme garantovať pomoc štátu všetkým ohrozeným skupinám, aby mäso na obed nebolo nedeľným sviatkom ako v minulosti.

Všetky kauzy nájdete na www.51.kauz.sk

Kauza 51/51 – Ako dal jeden minister OĽANO druhému 1,4 mil. eur a konečne padla najhoršia vláda v histórii Slovenska

27.09.2023

V poradí poslednou, 51. kauzou je kauza, ktorá aj Hegerovu vládu definitívne poslala do politických dejín. Protikorupčná vláda, ktorá vraj bude na každého občana pozerať rovnako, vyrobila taký prúser, že to sa ustáť už nedalo. Minister životného prostredia Ján Budaj podpísal svojmu kolegovi z vlády Samuelovi Vlčanovi dotáciu vo výške 1,4 milióna eur. [...]

Kauza 50/51 – Ako Remišová nakupovala predražené vešiaky a leňošky pre šoférov s čiernymi matnými nožičkami

27.09.2023

Veronika Remišová bola ministerkou tri a pol roka a za ten čas napáchala škody za milióny. Zhnitou čerešničkou na jej skysnutej torte je nielen sedačka za vyše 8000 eur a rokovací stôl za viac ako 14 000 eur, ktoré si kúpila. Trochu sme sa spolu s Richardom Rašim popozerali v centrálnom registri zmlúv a zistili sme, že pani Remišová celé ministerstvo vybavuje [...]

Kauza 49/51 – Progresívny Šimečka má rovnakého sponzora ako Remišová

26.09.2023

Ak plánujete vo voľbách voliť Progresívne Slovensko, pozorne si pozrite toto video. Financuje ich človek, ktorý je kamarátom Andreja Kisku, ktorého súdia za daňové podvody a ktorý financoval Remišovej stranu Za ľudí. Nadácia Transparency International nedávno zverejnila zaujímavú informáciu. Jedným z najväčším donorov Progresívneho Slovenska je ten istý človek, [...]

krym

Do útoku vraj zostávajú dni. Moskva pohrozila Ukrajine a Západu „zničujúcou odvetou“ za Kerčský most

03.05.2024 18:31

Rusko je údajne pripravené zvážiť "seriózne" návrhy o ukončení vojny na Ukrajine, ktoré budú založené na existujúcich skutočnostiach a bezpečnostných obavách Moskvy.

Mihail Kogalniceanu, Constanta, základňa NATO, Rumunsko, Apache, vojaci

Na cvičenie NATO v Česku pricestujú budúci týždeň stovky amerických vojakov

03.05.2024 18:30

Na cvičení sa zúčastní približne 1200 vojakov, z toho asi 850 ich pricestuje zo Spojených štátov.

Každé desiate dieťa v USA žije s rodičom - alkoholikom

Našli fľašu alkoholu a s bratom sa napili. Záchranári ratovali 5-ročného chlapca v bezvedomí

03.05.2024 17:47

Dieťa z dôvodu intoxikácie previezla do Banskobystrickej nemocnice.

Vrbnica, Rómovia, policajný zásah

Zmier po takmer desaťročí. Obete policajnej akcie z Vrbnice sa dočkali odškodnenia

03.05.2024 17:36

Sťažnosť sa týkala policajnej akcie z 2. apríla 2015 v rómskej komunite vo Vrbnici.

Martin Dorčák

Slovensko potrebuje politikov, ktorým záleží na ľuďoch, nie bandu aktivistov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 67
Celková čítanosť: 299461x
Priemerná čítanosť článkov: 4470x

Autor blogu

Kategórie