Založ si blog

Kauza 48/51 – Slováci sú pre neho opice, naše zbrane a stíhačky dal Ukrajine

Áno, priatelia, hovoríme o bývalom ministrovi obrany Jaroslavovi Naďovi. O tom najarogantnejšom ministrovi, ktorého sme kedy mali. O ministrovi, ktorý nemal problém nazvať demonštrantov opicami, o ministrovi, ktorý viac ako na Slovensko myslel na to, ako nás zbaviť našich zbraňových systémov.

Ale poďme pekne po poriadku. Človek, ktorý pracoval pre mimovládky, minulú vládu kritizoval za nákup bojových vozidiel 8×8. Ale keď sa dostal do ministerského kresla, tak ich s radosťou kúpil, a to drahšie, ako plánovala bývalá vláda.

Naď ľudí nahneval aj pár mesiacov po vypuknutí vojny na Ukrajine. Náš jediný protiraketový systém S300 totiž daroval Ukrajincom. V poriadku, susedom treba pomôcť, ale nie tak, že Slovensko ostane bez protiraketového systému. Zakrátko nám síce partneri zapožičali 4 systémy Patriot, no dnes už ani jeden z nich na Slovensku nie je.

Rovnako to bolo so stíhačkami. Je pravda, že ruské MIGy boli za hranicou životnosti a nové z Ameriky zatiaľ neprišli, ale darovať všetky stíhačky v čase, keď nemáme iné, je hazard. A najmä, keď časť z nich na Ukrajinu odletela… Asi až tak neletuschopné neboli… A len čerešničkou na torte bolo, že o ich darovaní rozhodla vláda bez dôvery, ktorá mala len svietiť, kúriť a doviesť Slovensko do predčasných volieb. Ani toho však nebola schopná…

RIEŠENIE: Aj tu je na riešenie už neskoro. S300 je na Ukrajine, naše MIGy tiež a zatiaľ náš vzdušný priestor strážia partneri z NATO. Jediným riešením je dúfať, že vojna na Ukrajine sa čoskoro skončí a nebudeme potrebovať sa brániť.

Všetky kauzy nájdete na 51kauz.sk, kde si môžete zadarmo stiahnuť aj e-knihu.

Kauza 51/51 – Ako dal jeden minister OĽANO druhému 1,4 mil. eur a konečne padla najhoršia vláda v histórii Slovenska

27.09.2023

V poradí poslednou, 51. kauzou je kauza, ktorá aj Hegerovu vládu definitívne poslala do politických dejín. Protikorupčná vláda, ktorá vraj bude na každého občana pozerať rovnako, vyrobila taký prúser, že to sa ustáť už nedalo. Minister životného prostredia Ján Budaj podpísal svojmu kolegovi z vlády Samuelovi Vlčanovi dotáciu vo výške 1,4 milióna eur. [...]

Kauza 50/51 – Ako Remišová nakupovala predražené vešiaky a leňošky pre šoférov s čiernymi matnými nožičkami

27.09.2023

Veronika Remišová bola ministerkou tri a pol roka a za ten čas napáchala škody za milióny. Zhnitou čerešničkou na jej skysnutej torte je nielen sedačka za vyše 8000 eur a rokovací stôl za viac ako 14 000 eur, ktoré si kúpila. Trochu sme sa spolu s Richardom Rašim popozerali v centrálnom registri zmlúv a zistili sme, že pani Remišová celé ministerstvo vybavuje [...]

Kauza 49/51 – Progresívny Šimečka má rovnakého sponzora ako Remišová

26.09.2023

Ak plánujete vo voľbách voliť Progresívne Slovensko, pozorne si pozrite toto video. Financuje ich človek, ktorý je kamarátom Andreja Kisku, ktorého súdia za daňové podvody a ktorý financoval Remišovej stranu Za ľudí. Nadácia Transparency International nedávno zverejnila zaujímavú informáciu. Jedným z najväčším donorov Progresívneho Slovenska je ten istý človek, [...]

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

Martin Dorčák

Slovensko potrebuje politikov, ktorým záleží na ľuďoch, nie bandu aktivistov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 67
Celková čítanosť: 298981x
Priemerná čítanosť článkov: 4462x

Autor blogu

Kategórie