Založ si blog

BONUSOVÁ KAUZA – Matovič chce viac členov, ako mala hitlerova NSDAP

Dnes si pripomíname 79. výročie Slovenského národného povstania. Presne pred 79 zaznelo z banskobystrického rozhlasového štúdia to známe: „Začnite s vysťahovaním.“

A dnes, po 79 rokoch, sa progresívna vláda pani prezidentky, bývalej podpredsedníčky Progresívneho Slovenska, rozhodla, že ústredné oslavy budú iné, nebudú príhovory najvyšších ústavných činiteľov. Jediný dôvod je, aby ich ľudia nevypískali. Je to hanba.

Keď bol premiérom Peter Pellegrini, oslavy SNP boli verejné, veľkolepé – také, aké majú byť, aby si občania Slovenska pripomenuli hrdinov, korí pred desiatkami rokov neváhali obetovať aj vlastné životy, aby nás zbavili fašizmu.

Dnes, po 79 rokov od vypuknutia SNP, máme politikov, ktorým fašizmus nie je cudzí. Napríklad Igor Matovič. Človek, ktorý bol rok predsedom vlády priamo na úrade vlády povedal na otázku redaktora o jeho predstave o rozsahu členskej základne OĽANO: „Myslím si, že NSDAP bola najväčšia politická strana, a keď akože kvalita politickej strany sa meria podľa počtu členov, tak oni mali, myslím, že 25 miliónov, takže tú ambíciu máme prekonať NSDAP v tejto veci“.

Nesmieme zabúdať ani na ĽSNS a Republiku, ktorých čelní predstavitelia na 75. výročie SNP vyvesili na banskobystrickú župu čiernu vlajku… A dnes sa Uhríkovi kamoši tvária, že sú členmi Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov. Ako sa to mohlo stať, musia povedať predsedovia základných organizácií, ktorí ich tam prijali. Ale verím, že do parlamentu sa nedostanú ľudia, ktorí majú v strane takého Mazureka, ktorý v minulosti prišiel o svoj poslanecký mandát v dôsledku právoplatného odsúdenia za úmyselný trestný čin hanobenia rasy, národa a presvedčenia.

A nezabudnite, tento blog nepíšem preto, aby som nikomu ublížil, ale preto, aby sa nezabudlo…

Kauza 51/51 – Ako dal jeden minister OĽANO druhému 1,4 mil. eur a konečne padla najhoršia vláda v histórii Slovenska

27.09.2023

V poradí poslednou, 51. kauzou je kauza, ktorá aj Hegerovu vládu definitívne poslala do politických dejín. Protikorupčná vláda, ktorá vraj bude na každého občana pozerať rovnako, vyrobila taký prúser, že to sa ustáť už nedalo. Minister životného prostredia Ján Budaj podpísal svojmu kolegovi z vlády Samuelovi Vlčanovi dotáciu vo výške 1,4 milióna eur. [...]

Kauza 50/51 – Ako Remišová nakupovala predražené vešiaky a leňošky pre šoférov s čiernymi matnými nožičkami

27.09.2023

Veronika Remišová bola ministerkou tri a pol roka a za ten čas napáchala škody za milióny. Zhnitou čerešničkou na jej skysnutej torte je nielen sedačka za vyše 8000 eur a rokovací stôl za viac ako 14 000 eur, ktoré si kúpila. Trochu sme sa spolu s Richardom Rašim popozerali v centrálnom registri zmlúv a zistili sme, že pani Remišová celé ministerstvo vybavuje [...]

Kauza 49/51 – Progresívny Šimečka má rovnakého sponzora ako Remišová

26.09.2023

Ak plánujete vo voľbách voliť Progresívne Slovensko, pozorne si pozrite toto video. Financuje ich človek, ktorý je kamarátom Andreja Kisku, ktorého súdia za daňové podvody a ktorý financoval Remišovej stranu Za ľudí. Nadácia Transparency International nedávno zverejnila zaujímavú informáciu. Jedným z najväčším donorov Progresívneho Slovenska je ten istý človek, [...]

gašpar, migaľ

Gašpar stopol na výbore diskusiu o zrušení NAKA. Podľa neho sa nemôže zaoberať každou zmenou v polícii

07.05.2024 14:13, aktualizované: 14:19

Opozičná poslankyňa Bihariová argumentovala, že znefunkčnenie NAKA by mohlo napríklad ohroziť čerpanie financií z plánu obnovy.

Zelenskyj

Ukrajinci zmarili atentát na Zelenského. Chceli ho zabiť členovia jeho ochranky

07.05.2024 14:03

Okrem Zelenského vraj agenti plánovali zabiť aj riaditeľa SBU Vasyla Maljuka a šéfa vojenskej rozviedky (HUR) Kyryla Budanova.

Azerbajdžan SR Baku premiér Fico návšteva

Europoslankyňa skritizovala návštevu Fica v Azerbajdžane: Hľadá dohody s diktatúrami

07.05.2024 14:00

Lexmann tvrdí, že Fico na jednej strane hovorí o mieri a na strane druhej predáva zbrane, ktoré vyháňajú arménskych kresťanov zo svojej vlasti.

Peter Pellegrini a Ivan Korčok

Pellegrini vypočítal, že minul na kampaň menej ako Korčok, podľa TIS obaja minuli viac, ako priznali

07.05.2024 11:31

V prípade Pellegriniho Transparency odhaduje, že prekročil limit až o 250-tisíc eur, Korčok o 80-tisíc eur viac, ako umožňuje zákon.

Martin Dorčák

Slovensko potrebuje politikov, ktorým záleží na ľuďoch, nie bandu aktivistov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 67
Celková čítanosť: 299739x
Priemerná čítanosť článkov: 4474x

Autor blogu

Kategórie