Založ si blog

Kauza 25/51 – Testy štátu predával Matovičov známy

Matovič vie, ako na politike zarobiť. Hoci on sám je pomaly bezdomovec, nič nevlastní, všetko napísal na manželku, ľudia v jeho okolí začali potom, ako sa OĽANO dostalo do vlády, záhadne bohatnúť. Využil na to Núdzový stav, ktorý štátu dovolil nakupovať v podstate bez obstarávaní, alebo v zjednodušenej forme a tak sa stalo, že antigénové testy na celoplošné testovania, s ktorými Matovič ľudí týral dlhé mesiace,  dodávala neznáma trnavská firmička Eurolab Lambda. Kým v rokoch 2018 a 2019 jej tržby boli ani nie 10 miliónov eur, v ďalších dvoch rokoch sa vďaka zákazkám od Matovičovej a Hegerovej vlády zdesaťnásobili a podľa Finstatu preskočili 100 miliónov eur.

Médiá hneď pri prvých nákupoch začali upozorňovať, že podľa Obchodného registra SR predsedom predstavenstva spoločnosti je Peter Krajčovič. Ten je zároveň spolumajiteľom školy, kam chodia dcéry Igora Matoviča.

Matovičovi to nevadilo, s firmou štát, konkrétne Ministerstvo hospodárstva vedené Sulíkom a Správa štátnych hmotných rezerv, vedená Sulíkovým nominantom Jánom Rudolfom, obchodovali ďalej. Nevadilo im ani to, že firma mala pred prvou zákazkou 17-tisícový dlh v sociálnej poisťovni a štát nemôže podľa zákona nakupovať od firiem, ktoré mu dlhujú čo len euro.

A ak by ste teraz protestovali, že toto nemá logiku, veď Sulík je s Matovičom na nože, nezabúdajte, že Matoviča do slovenskej politiky dotiahol Sulík na svojej kandidátke v roku 2010 a v čase, keď kšeftovali s testami, boli veľkí kamoši a Sulík s Matovičom piekli pizzu.

Každopádne, Slovensko prišlo o milióny eur, ale Matovič mal zbraň na ľudí – milióny testov, ktorými šikanoval najskôr dospelých ľudí a potom aj deti.

RIEŠENIE: Riešenie je veľmi jednoduché – dodržiavať zákony. Ale ak štát ovládajú ľudia, pre ktorých sú zákony trhací kalendár, nedá sa s tým urobiť nič. Ak majú obsadené kontrolné orgány, políciu a majú svojich sudcov, krajina je im vydaná napospas.

Kauza 51/51 – Ako dal jeden minister OĽANO druhému 1,4 mil. eur a konečne padla najhoršia vláda v histórii Slovenska

27.09.2023

V poradí poslednou, 51. kauzou je kauza, ktorá aj Hegerovu vládu definitívne poslala do politických dejín. Protikorupčná vláda, ktorá vraj bude na každého občana pozerať rovnako, vyrobila taký prúser, že to sa ustáť už nedalo. Minister životného prostredia Ján Budaj podpísal svojmu kolegovi z vlády Samuelovi Vlčanovi dotáciu vo výške 1,4 milióna eur. [...]

Kauza 50/51 – Ako Remišová nakupovala predražené vešiaky a leňošky pre šoférov s čiernymi matnými nožičkami

27.09.2023

Veronika Remišová bola ministerkou tri a pol roka a za ten čas napáchala škody za milióny. Zhnitou čerešničkou na jej skysnutej torte je nielen sedačka za vyše 8000 eur a rokovací stôl za viac ako 14 000 eur, ktoré si kúpila. Trochu sme sa spolu s Richardom Rašim popozerali v centrálnom registri zmlúv a zistili sme, že pani Remišová celé ministerstvo vybavuje [...]

Kauza 49/51 – Progresívny Šimečka má rovnakého sponzora ako Remišová

26.09.2023

Ak plánujete vo voľbách voliť Progresívne Slovensko, pozorne si pozrite toto video. Financuje ich človek, ktorý je kamarátom Andreja Kisku, ktorého súdia za daňové podvody a ktorý financoval Remišovej stranu Za ľudí. Nadácia Transparency International nedávno zverejnila zaujímavú informáciu. Jedným z najväčším donorov Progresívneho Slovenska je ten istý človek, [...]

Rafah / Palestína / Bombardovanie / Sutiny /

Ozbrojené skupiny v Gaze ukradli z pobočiek banky 70 miliónov dolárov

04.05.2024 14:55

Palestínska banka, založená v roku 1960, je hlavnou finančnou inštitúciou v Pásme Gazy.

Zuzana Dolinková

Dolinková: Pacienti budú mať od poisťovní nové benefity, možno aj u zubárov

04.05.2024 14:30

S návrhom však musia prísť zdravotné poisťovne, podotkla ministerka zdravotníctva.

Vrtuľník / Apache AH-64E /

Cvičenia NATO blízko ruských hraníc ukazujú, že Aliancia sa pripravuje na možný konflikt s Ruskom, tvrdí Kremeľ

04.05.2024 13:27

Vojenské cvičenia Steadfast Defender sú najrozsiahlejšie cvičenia NATO od manévrov Reforger z roku 1988 počas studenej vojny.

Milan Rastislav Štefánik

Politici si pripomínajú výročie úmrtia generála Štefánika. Mestá a obce organizujú pietne spomienky

04.05.2024 12:49

Milan Rastislav Štefánik zomrel 4. mája 1919 pri tragickej leteckej nehode pri pristávaní neďaleko Bratislavy.

Martin Dorčák

Slovensko potrebuje politikov, ktorým záleží na ľuďoch, nie bandu aktivistov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 67
Celková čítanosť: 299514x
Priemerná čítanosť článkov: 4470x

Autor blogu

Kategórie