Založ si blog

Kauza 32/51 – Ako Remišová lacnými notebookmi splácala stranícky dlh

Veronika Remišová mala vo vládach Igora Matoviča a Eduarda Hegera na starosti eurofondy. Čerpanie akcelerovať nedokázala, keď končila, bolo nevyčerpaných takmer 5 miliárd eur a tak si povedala, že spojí príjemné s užitočným a eurofondy použije na splatenie straníckeho dlhu a zároveň si kúpi hlasy v osadách. 350 eurovými poukážkami na nákup notebookov.


Hlavnými veriteľmi, čiže ľuďmi, ktorým strana pani Remišovej dlží peniaze, sú Peter Zálešák a Ján Tomáš. Podľa stránky strany Za ľudí im strana dlhovala alebo dlhuje jeden a pol milióna eur. A títo dvaja páni vlastnia jeden z najväčších elektro-domov na Slovensku, ktorý patrí medzi najväčších predajcov počítačov. Lacných počítačov, presne takých, na aké ide Remišová rozdávať poukážky.

A keďže každý dlh treba splatiť a Remišovej s Matovičom reálne hrozí, že do parlamentu neprelezú, bolo treba niečo vymyslieť. Preto prišiel projekt Digitálny žiak.

55 miliónov eur si rozdelí 152 000 detí. Poukážky donesú do obchodov a odnesú si notebooky.


Poukážky na notebooky dostali  všetci skončení prváci na stredných školách. Nie len tí, ktorých rodičia si kúpu notebooku nemôžu dovoliť, ale aj, obrazne povedané, deti Borisa Kollára, detí, ktoré už dnes nosia do školy dva a pol tisícové McBooky.
Ale nedostanú ju prváci na stredných školách, ktorí nastúpia v septembri. Len preto, že neboli prváci v roku, keď sa Remišovej nepodarilo zmysluplne minúť eurofondy. Ani tí, ktorí nastúpili na stredné školy rok pred nimi, pretože tiež nemali to šťastie byť prvákmi  v čase, keď sa Remišovej prisnilo, že ide rozdávať notebooky.


Poukážky dostávajú aj chudobné deti. To oceňujem, počas pandémie sa viac ako 50 000 detí nemohlo dištančne vzdelávať, lebo nemali počítač. Teraz ho budú mať, ale dištančné vzdelávanie už nebude, lebo pandémia skončila. A keby aj zas nastúpilo, koľko z týchto detí má doma pripojenie na internet? Polovica? Tretina? Takže budú mať notebook, ale z domu sa na sieť nepripoja.


Pani Remišová ide dávať notebooky všetkým chudobným deťom. Viac ako 10 000 z nich sú prváci na základných školách, ktorí sa len učia písať. Naozaj si myslíte, že budú pracovať na notebooku s klávesnicou? Jasné, že nie. A kým sa dostanú na druhý stupeň, notebook, ktorý teraz dostanú, bude zastaraný a pomalý. Alebo im ho rodičia predajú. Veď za 350 eur sa dá kúpiť aj 100 fliaš lacnej vodky alebo vína. A presne toto sa deje v osadách. Notebooky, hoci sú opatrené akože neodlepiteľnou nálepkou, končia v záložniach a naše eurofondy u priekupníkov… A Remišová už len dúfa, že ľudia, ktorí notebooky dostali, jej za tento projekt dajú svoj hlas… A ja dúfam, že na Slovensku už nie sú takí voliči, ktorí by zapakovali chybu z roku 2020 a vo voľbách podporili Remišovú.

RIEŠENIE: Aj tie najchudobnejšie deti z marginalizovaných komunít majú právo a musia sa naučiť pracovať s počítačom. Na to majú školy, kde sa im o počítače postarajú a kde ich to naučia. A nebude sa stávať, že notebooky z eurofondov skončia v záložniach…

Všetky kauzy nájdete na www.51.kauz.sk

Kauza 51/51 – Ako dal jeden minister OĽANO druhému 1,4 mil. eur a konečne padla najhoršia vláda v histórii Slovenska

27.09.2023

V poradí poslednou, 51. kauzou je kauza, ktorá aj Hegerovu vládu definitívne poslala do politických dejín. Protikorupčná vláda, ktorá vraj bude na každého občana pozerať rovnako, vyrobila taký prúser, že to sa ustáť už nedalo. Minister životného prostredia Ján Budaj podpísal svojmu kolegovi z vlády Samuelovi Vlčanovi dotáciu vo výške 1,4 milióna eur. [...]

Kauza 50/51 – Ako Remišová nakupovala predražené vešiaky a leňošky pre šoférov s čiernymi matnými nožičkami

27.09.2023

Veronika Remišová bola ministerkou tri a pol roka a za ten čas napáchala škody za milióny. Zhnitou čerešničkou na jej skysnutej torte je nielen sedačka za vyše 8000 eur a rokovací stôl za viac ako 14 000 eur, ktoré si kúpila. Trochu sme sa spolu s Richardom Rašim popozerali v centrálnom registri zmlúv a zistili sme, že pani Remišová celé ministerstvo vybavuje [...]

Kauza 49/51 – Progresívny Šimečka má rovnakého sponzora ako Remišová

26.09.2023

Ak plánujete vo voľbách voliť Progresívne Slovensko, pozorne si pozrite toto video. Financuje ich človek, ktorý je kamarátom Andreja Kisku, ktorého súdia za daňové podvody a ktorý financoval Remišovej stranu Za ľudí. Nadácia Transparency International nedávno zverejnila zaujímavú informáciu. Jedným z najväčším donorov Progresívneho Slovenska je ten istý človek, [...]

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

gaza

Izrael dal Hamasu ultimátum: Máte týždeň, potom vstúpime do Rafahu

03.05.2024 20:20, aktualizované: 22:18

Izrael dal palestínskemu radikálnemu hnutiu Hamas týždeň na to, aby prijal dohodu o prímerí a prepustení rukojemníkov.

Martin Dorčák

Slovensko potrebuje politikov, ktorým záleží na ľuďoch, nie bandu aktivistov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 67
Celková čítanosť: 299478x
Priemerná čítanosť článkov: 4470x

Autor blogu

Kategórie